Glas in Lood

 

De techniek van glas in lood is al zeer oud. Doordat het vroeger niet mogelijk was grote stukken glas te maken, werden kleinere stukken glas aan elkaar verbonden door middel van loden strips om zo een groter raam te kunnen vervaardigen. Stukken gekleurd of gebrandschilderd glas worden naar het patroon van de gewenste voorstelling gesneden en gevat in H-vormige loodlijsten, die op de punten waar zij elkaar kruisen aan elkaar worden gesoldeerd. Om het raam waterdicht te maken wordt tussen de loodlijst en het glas kit aangebracht bestaande uit o.a. lijnzaadolie en krijt.  Door de eeuwen heen heeft het glas in lood ambacht zich met alle bouwstijlen mee ontwikkeld tot een decoratieve kunstvorm.

Glas-in-lood in isolatieglas

Bij ons kunt u ook uw glas-in-lood in isolatieglas laten zetten. Het glas-in-lood kan in gewoon glas, gelaagd glas, gehard glas of een combinatie hiervan gezet worden.

Reparatie van Glas in Lood

Soms is reparatie aan huis ook mogelijk, maar als het paneel in een te slechte staat is werken we liever in het Atelier. Zo beperken we de kans op vervolgschade.

Restauratie van glas-in-lood

De levensduur van een glas-in-lood paneel bedraagt  zo'n 60 tot 70 jaar. Daarna is een paneel meestal aan restauratie toe.

Glas in lood voorzetbeglazing

Het aanbrengen van beschermende beglazing kan om verschillende redenen aan te raden zijn: