Veelgestelde vragen

Atelier Domstad

Wanneer wij toch al uw glas-in-lood terugplaatsen kunnen wij uiteraard ook het andere glas voor u plaatsen. Tevens kunnen wij zorg dragen voor nieuwe houten ramen / kozijnen.

De meeste panelen kunnen worden ingebouwd tussen isolatieglas. Het glas-in-lood wordt uit elkaar gehaald, waarna de maten iets worden ingenomen. Hierna wordt het paneel gerestaureerd en ingebouwd tussen isolatieglas. Bij sommige panelen staat de vormgeving het echter niet toe de maten te verkleinen en zal het paneel nieuw moeten worden geproduceerd of moet er naar een andere oplossing worden gezocht, zoals bijvoorbeeld voorzetglas.

Het plaatsen van voorzetglas aan de buitenkant van het glas-in-lood raam is een manier om u te wapenen tegen vandalisme. Daarnaast heeft voorzetglas nog allerlei andere voordelen zoals:

■ Isolatie ( wel minder als glas-in-lood in isolatieglas )
■ Het glas-in-lood blijft schoon.

Al het vuil nestelt zich op het voorzetglas, maar dat is gemakkelijk schoon te maken door de schanierende werking van het raam!

Aan de hand van de volgende criteria kunt u vaststellen dat uw glas-in-lood aan restauratie toe is:

  • De ramen zijn uitgezakt en staan bol
  • Er zijn glaasjes gebarsten
  • Het lood is wit uitgeslagen en verteerd
  • Het lood is gescheurd bij de soldeerpunten
  • Het paneel rammelt als u op de glaasjes tikt

Om een prijsopgave te kunnen maken hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

  • Een foto van het glas-in-lood inclusief het kozijn
  • De maten van elk raam (breedte x hoogte)

Deze gegevens kunt u versturen door het vragenformulier in te vullen, maar we kunnen natuurlijk ook even langskomen voor het maken van een vrijblijvende offerte.

Om de prijs te kunnen bepalen voor het maken van een nieuw glas-in-lood raam moet er eerst worden gekeken naar wat voor vormgeving er moet worden toegepast en welke glassoort er gaat worden gebruikt. U kunt een schets of foto sturen en de maten invullen op ons vragenformulier, maar wij kunnen natuurlijk ook voor u ontwerpen. U kunt hiervoor inspiratie opdoen uit onze foto en ontwerpcollectie, die wij desgewenst bij u thuis of op ons atelier kunnen doornemen.

Wanneer u de inkijk in uw woning wilt beperken kunt u hiervoor glas in lood of gezandstraalde ramen gebruiken. Deze kunnen direct in de sponning worden geplaatst of als raamhanger voor het raam worden geplaatst.

Doordat wij zowel ervaring hebben met het leveren en plaatsen van bijzonder glas en met het leveren en monteren van timmerwerk kunnen wij unieke combinaties maken met hout en glas. Alles naar wens gemaakt, met oog voor detail.

We kunnen het vervangen van kozijnen, ramen en deuren van begin tot eind verzorgen inclusief de montage van het glas. Daarnaast zijn wij gecertificeerd in het behandelen van aangetast hout middels het renovatiesysteem ‘Repaircare’.