Glas in lood Culemborg

Welkom bij Atelier Domstad. Wij zijn als glas in lood atelier binnen Utrecht, maar ook binnen heel Nederland al geruime tijd actief. Wij hebben een vast team van medewerkers in de binnen en buitendienst dat flexibel en snel kan inspelen op kleine, maar ook grote opdrachten. In de regio Culemborg hebben wij al veel huishoudens voorzien van o.a. glas in lood, glas in lood in isolatieglas, gezandstraald glas, gebrandschilderd glas etc.

Wij zijn een creatief en veelzijdig atelier dat naast kleine glas in lood reparaties en glas in lood restauraties ook grote monumentale glas in lood restauraties verricht.

Of het nu gaat om het opnieuw in lood zetten van een bovenlicht, schuifdeur, koepel of een algehele monumentale renovatie, wij zorgen voor een vakkundige uitvoering van uw opdracht.

Heeft u vragen of interesse in een vrijblijvende offerte? Bekijk onze site en neem dan contact met ons op.

Stadhuis Culemborg.

Na verschillende proefopstellingen te hebben gemaakt hebben wij in 2010 opdracht gekregen van de gemeente Culemborg om over te gaan tot de restauratie van 42 gebrandschilderde glas-in-lood panelen.

De glas-in-lood ramen worden uit het steen genomen waarna er in de originele sponning gehard ontspiegeld getrokken glas wordt geplaatst omdat het stadhuis op een vandalisme gevoelige plek staat. Daarna worden de ramen in een messing frame aan de binnenkant teruggeplaatst waarbij er ruimte wordt vrijgelaten voor binnenventilatie (een zogenaamde museale opstelling.)

Van elk stukje glas wordt bijgehouden of het origineel is, opnieuw geschilderd of verlijmd.