Bekijk onze projecten

2020

Glas in lood raam FNV gebouw, Utrecht

De Zwaluwenberg, Hilversum

Mariënhof fase 2, Amersfoort

2018-2019

Restauratie glas in lood Rijksmuseum, Amsterdam

Restauratie glas in lood, Maliebaan te Utrecht.

Nieuw glas in lood raam Oud Katholieke Kerk, Utrecht

Joachim Boas Kerk, Urk

Restauratie Lieve Vrouwe Ten Hemel Kerk, Werkhoven

Glas in lood panelen voormalig C&A gebouw, Utrecht

Restauratie glas in lood in de toren van Fort Blauwkapel, Utrecht

Glas in lood in de Rabotoren, Utrecht

Drakenborch, Utrecht

Johannahuis, Wassenaar

Restauratie Shell gebouw, Den Haag

Restauratie glas in lood, Stadhuis Vianen

Restauratie glas in lood, Stadhuis Utrecht

St. Joseph paviljoen, Gouda

Mariënhof,  Amersfoort

2017

H&M, Rokin Amsterdam.

Plaatselijke herstelwerkzaamheden op locatie. Glasbreuk- en loodherstel.

Anatomiegebouw Utrecht.

restauratie glas-in-lood koepel en gedeeltelijke restauratie in de trappenhuizen.
Architect: Crouwel. De voormalige snijzaal van het veterinair anatomisch instituut wordt ook wel beschouwd als het kleine broertje van het voormalig postkantoor op de Neude.

Revius college Doorn.

Restauratie en herplaatsing van de glas in lood Jacobs ladder van Berend Hendriks op het Revius college te Doorn.

Tuinwijklaan Haarlem.

Restauratie van glas-in-lood en nieuwe houten ramen op de Tuinwijklaan in Haarlem. In de afgelopen jaren hebben wij zo’n 30 panden van de Tuinwijklaan en de Zonnelaan voorzien van glas in lood in isolerende beglazing.

2016

Stieltjesweg, TU Delft.

Restauratie glas-in-lood op de TU Delft. Origineel van de hand van van der Laak.

Mecklenburglaan Utrecht.

Restauratie glas-in-lood in opdracht voor Vios bouw.

2015

Hervormde kerk Polsbroek.

Restauratie glas-in-lood en plaatsing in isolatieglas. 

Catharijne Convent Utrecht.

Restauratie van gebrandschilderde stukken uit de 14de, 15de en 16de eeuw afkomstig uit het depot. Deze stukken zijn te zien in de vaste collectie.

St. Jacobus Cabauw.

Roosvenster en 7 vensters van het altaar gerestaureerd en voorzien van nieuwe messing brugconstructie en voorzetbeglazing.

2014

Maria Christinakerk den Dolder.

Glas in lood van de hand van Berend Hendriks, 1953.
Restauratie en reparatie ter plekke.

Synagoge Amersfoort.

De complete synagoge is voorzien van gelaagde voorzetbeglazing.
Een aantal glas in lood panelen zijn door ons gerestaureerd en een aantal gerepareerd ter plaatse.

Oud Katholieke kerk st. Agnes Egmond Aan Zee.

Opgeleverd maart 2014 : restauratie 21 gebrandschilderde glas in lood ramen voor de St. Agnes te Egmond aan zee.
Maker : Louis Struijs.

2013

St. Georgius Amersfoort.

Restauratie 110 glas-in-lood ramen in opdracht van de Burgt en Strooij in Amersfoort.
Alle brugstaven vervangen door nieuwe brugstaven en deklijsten van messing en al het glas in lood voorzien van voorzetbeglazing op monumentale wijze. St. Joris origineel van de hand van Mengelberg.

Koptische kerk Mosplein Amsterdam.

Restauratie glas-in-lood Koptische kerk in Amsterdam. 300 glas in lood panelen gerestaureerd en ingebouwd in isolatieglas. Alle stalen ramen vervangen.

Damrak “de Utrecht” Amsterdam.

Restauratie en diverse reproducties van circa 100 glas in lood panelen in opdracht van PGN Groenendijk op het Damrak Amsterdam. Pand de Utrecht van de hand van Staal en Kropholler architecten.

Stokhof de Jong, farmaceutisch laboratorium Utrecht.

Glas in lood ramen van glazenier Stokhof de Jong, ooit gemaakt voor het farmaceutisch laboratium. ramen hersteld en in een nieuwe stalen pui geplaatst in het David de Wied gebouw op de uithof te Utrecht.

Kerkplein den Haag.

9 glas in lood ramen nieuw gemaakt in het plafond van het pand van Berlage op het kerkplein te den Haag. De middelste ramen ontbraken en zijn naar het originele ontwerp uitgevoerd.

Laan van Meerdevoort den Haag.

Circa 200 glas in lood panelen gerestaureerd voor een grootschalige woningrenovatie op de laan van Meerdevoort te den Haag in opdracht van Houtindustrie Amersfoort.

Kasteel Nijenrode.

Restauratie glas-in-lood van het tennishuisje van het kasteel Nijenrode.

Villa te Wassenaar.

Restauratie glas-in-lood en inbouwen in isolatieglas van een villa te wassenaar. 120 panelen.

2012

Marekerk de Meern.

In de Marekerk, een kerk in Art Nouveau stijl in de Meern, hebben wij alle glas-in-lood ramen voorzien van voorzetbeglazing op monumentale wijze.

St. Barbara Utrecht.

Restauratie glas-in-lood op de zolder en in de trappentoren.

Koppelpoort Amersfoort.

14 glas-in-lood ramen gerestaureerd op de Koppelpoort te Amersfoort in opdracht van Koninklijke Woudenberg. De Koppelpoort is wel een van de meest bekende monumenten in Amersfoort.

2011

Johannes de Doper Groottebroek.

Restauratie circa 80 glas-in-lood panelen van de St. Johannes parochie St Johannes de Doper te Grootebroek.

Stadhuis Culemborg.

Na verschillende proefopstellingen te hebben gemaakt hebben wij in 2010 opdracht gekregen van de gemeente Culemborg om over te gaan tot de restauratie van 42 gebrandschilderde glas-in-lood panelen.

De glas-in-lood ramen worden uit het steen genomen waarna er in de originele sponning gehard ontspiegeld getrokken glas wordt geplaatst omdat het stadhuis op een vandalisme gevoelige plek staat. Daarna worden de ramen in een messing frame aan de binnenkant teruggeplaatst waarbij er ruimte wordt vrijgelaten voor binnenventilatie (een zogenaamde museale opstelling.)

Van elk stukje glas wordt bijgehouden of het origineel is, opnieuw geschilderd of verlijmd.

“je maintaindrai”, Wittevrouwensingel Utrecht.

In mei 2011 heeft Atelier Domstad gebrandschilderde door atelier Bogtman gemaakte glas-in-lood vensters in 2 trapportalen gerestaureerd en voorzien van voorzetbeglazing.

Paushuis Utrecht.

Restauratie van 14 glas-in-lood panelen uit 1850 in opdracht van Joh van Doorn schilderwerken.

Villa Marezate, Noordwijk aan zee.

Restauratie van  80 glas in lood ramen en het nieuw maken van 20 ramen voor Villa Mazerate te Noordwijk. De ongeveer 80 in het pand aanwezige glas in lood ramen zijn begin 2011 gerestaureerd opgeleverd door Glas in lood Atelier Domstad, evenals een aantal zeer gedetailleerde gebrandschilderde ramen en een glas in lood daklicht van 2,5 m2.

2010

Dorpskerk de Bilt.

Restauratie glas in lood in de dorpskerk in de Bilt. Door het glas eerst te zandstralen en daarna te stoken in  de oven hebben we het glas wat nodig was ter vervanging van het kapotte glas zo goed mogelijk nagemaakt.

Woonkerk bemuurde Weerd Utrecht.

Bij deze tot woonhuis verbouwde kerk hebben we diverse herstelwerkzaamheden uitgevoerd en van alle ramen betonsluier verwijderd.

De Develhof Zwijndrecht.

In 2010 hebben wij deze kerk in Zwijndrecht voorzien van 18 nieuwe glas in lood panelen, aansluitend op het reeds bestaande glas in lood met in totaal 36 m2 aan brandschilderwerk.

Conservatorium hotel Amsterdam.

Voor dit tot 5 sterren hotel omgebouwde conservatorium in de Jan Luykenstraat te Amsterdam hebben we een aanzienlijk aantal gebogen en ongebogen raampartijen gerestaureerd, gereproduceerd en schoongemaakt in opdracht van Strukton.

Donkerstraat Utrecht.

Restauratie en herstel glas in lood in opdracht van bouwbedrijf Van Zoelen voor de SSH op de Donkerstraat in het centrum van Utrecht.

Woningbouw project Bloemenbuurt Utrecht.

In opdracht van Plegt Vos-Middelkoop hebben wij hier het glas in lood van tientallen woningen, o.a. in de Meidoornstraat en de Goudsbloemstraat in Utrecht gerestaureerd en voorzien van isolatieglas. Door de snelle doorlooptijd moetsen de ramen na het uithalen binnen 10 dagen weer gerestaureerd worden, worden ingebouwd in dubbelglas en geplaatst.

2009

Penintiaire inrichting Nieuwegein

Voor de kapel in het detentiecentrum te Nieuwegein hebben wij 7 glas in lood ramen ontworpen en gemaakt n.a.v. de thematiek die door de gedetineerden was aangeleverd.

De open hof Maarssen.

Vervaardiging en plaatsing 6 nieuwe glas-in-lood panelen in de Open Hof Kerk te Maarssen, aansluitend bij het reeds aanwezige glas in lood.

2008

St. Joseph Zeist.

Restauratie van een raampartij gebrandschilderd glas in lood in de St. Joseph kerk te Zeist.

De lichtboog Houten.

Het door de opdrachtgever aangeleverde ontwerp is door Atelier Domstad uitgevoerd, resulterend in een gebrandschilderde glas in lood raampartij van 12 m2. De Lichtboog in Houten.

“t Harde, militaire kazerne.
 
6 gedenkramen voor de militaire kazerne ‘t Harde. In opdracht van defentie hebben wij een zestal gedenkramen vervaardigd met daarin de namen van 57 gesneuvelde militairen.

2007 - 2006

Café “t hart en café Marktzicht.

In Utrecht hebben wij het glas in lood gerestaureerd voor o.a. café Marktzicht en café Het Hart. Om de hardnekkige, soms 100 jaar oude nicotine aanslag te kunnen verwijderen moeten de ramen soms te weken worden gelegd in een bad met babyshampoo.

Jugendstil kapel Nieuwegracht Utrecht.

Verborgen in Utrecht achter het Gregorius huis, op de hoek van de Nieuwegracht en de Herenstraat bevindt zich deze schitterende kapel in Jugendstil stijl. Momenteel doet deze door Zecc architecten verbouwde kapel dienst als woonhuis. In 2006 zijn hier door Atelier Domstad diverse herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het gebrandschilderde glas in lood.