Glas-in-lood in isolatieglas

Bij ons kunt u ook uw glas-in-lood in isolatieglas laten zetten. Het glas-in-lood kan in gewoon glas, gelaagd glas, gehard glas of een combinatie hiervan gezet worden.

Voordelen van glas-in-lood in isolatieglas zijn:

  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Het glas-in-lood blijft in perfecte staat
  • Warmte isolatie
  • Geluidsisolatie
  • Inbraakpreventie

Bij het inbouwen van glas-in-lood tussen isolatieglas maken we gebruik van een zogenaamd y-profiel. Dit is een randprofiel wat tussen de afstandhouders in de dubbele spouw van het dubbelglas wordt ingebouwd zodat het glas-in-lood hiertussen wordt geklemd.

Hierdoor maakt het glas-in-lood geen contact met de buitenruiten waardoor de isolatiewaarde optimaal is. Bij het inbouwen van oude panelen dienen deze eerst gerestaureerd en in maat verkleind te worden, zodat de originele glasmaten corresponderen met de dubbelglas maten.

Het is in bijna alle gevallen wel mogelijk om uw oude glas-in-lood te restaureren en in dubbel glas te plaatsen. Uiteraard kunnen wij ook het lood donker maken (patineren.)
Wij laten onze ramen samenbouwen in butyleen door een professioneel glasbedrijf om de kwaliteit te waarborgen.

Mocht u overwegen uw woning en uw glas in lood te isoleren dan kunt u ons wat foto’s en maten sturen per mail voor een vrijblijvende offerte.